Нова версія WebHMI 3.5

10 Apr Нова версія WebHMI 3.5

Вийшла нова версія WebHMI – 3.5.6600.

Основні зміни:

  • Новий елемент екранів: ламана лінія.
  • Новий демо-проект: Симулятор припливно-витяжної вентиляційної установки.
  • Новий елемент вибору кольорів.
  • Тренди тепер можуть довантажувати архівні дані з графіків під час першого відображення. Це дає змогу бачити на них дані за попередній період.
  • Тепер під час редагування екрана в одному вікні або браузері, він буде автоматично оновлений у всіх інших відкритих вкладках і браузерах.
  • З’явилася можливість завантажувати PDF, DOC та інші документи і створювати посилання на ці файли на екранах. Таким чином, ви можете надавати необхідну документацію оператору та обслуговуючому персоналу.
  • З’явилася можливість редагувати рецепти прямо на екранах.
  • Демо-версія WebHMI тепер доступна у вигляді образу для популярного одноплатного комп’ютера Raspberry Pi 3b
  • Оновлено образ WebHMI для VitrualBox
  • Виправлено деякі помилки

Ламана лінія

Тепер з’явилася можливість малювати лінії на екранах використовуючи новий елемент керування “Ламана лінія”. Нові точки можна додавати подвійним клацанням по початковій або кінцевій точці. Для видалення будь-якої точки потрібно клацнути по ній із затиснутою клавішею Alt. Лінія також може мати стрілки на початку або наприкінці. Лінія може бути пунктирною. Пунктир можна анімувати для відображення напрямку потоків.

Демонстраційний проєкт: припливно-витяжна система вентиляції

Ми створили новий демо-проект. Він симулює роботу системи вентиляції та опалення в окремій офісній будівлі, що стоїть окремо.

У цій симуляції є змінна кількість співробітників, які за розкладом приходять і йдуть з роботи. В обідній час вони йдуть на обід. Люди дихають і виділяють CO2 і тепло. Зовнішня температура змінюється протягом дня. Симулятор враховує всі ці фактори для розрахунку тепловтрат будівлі.

Система вентиляції підігріває вхідне повітря для підтримки внутрішньої температури на заданому рівні. Вдень ця температура вища (за замовчуванням +24), а в неробочі години – нижча (+18). Також, система управління підлаштовує швидкість вхідного потоку повітря до такого рівня, щоб підтримувати рівень CO2 нижче 800 ppm..

Усі ці процеси повністю автоматизовані. Оператор може змінювати уставки та контролювати роботу системи вентиляції. Симулятор має можливість працювати в прискореному режимі для кращої динаміки візуалізації.

Для роботи цього проєкту потрібен WebhMI версії 3.5 або вище, оскільки він використовує новий елемент – ламану лінію. Ви можете завантажити демо-проект у розділі Завантаження нашої системи Level2.

Новий елемент вибору кольору

У WebHMI 3.5 оновився елемент для вибору кольору. У ньому міститься ширший вибір кольорів, з’явилася можливість задавати прозорість, копіювати і вставляти точні значення кольорів. Кольори за замовчуванням беруться з поточної колірної теми WebHMI. У темній і світлій темі вони відрізняються.

Редагування екранів пліч-о-пліч

Тепер під час збереження екрана, всі його копії, відкриті в інших вкладках і браузерах, будуть оновлені автоматично.

Ви можете відкрити 2 браузери на одному моніторі, редагувати екран в одному вікні й одразу ж бачити зміни в сусідньому вікні. Якщо ви використовуєте Smart TVs або зовнішній ПК для відображення інтерфейсу WebHMI, то всі зміни на цих пристроях також буде видно відразу. Вам не потрібно шукати пульт або клавіатуру для оновлення сторінки на цих пристроях.

Демо-версія для Raspberry Pi 3b

Ще одна цікава новина – можливість запуску демо-версії WebHMI на популярному одноплатному комп’ютері Raspberry Pi 3. Причому, зробити це надзвичайно просто:

  1. Завантажте образ
  2. Скопіюйте його на карту microSD
  3. Увімкніть Raspberry Pi

Від вас не потрібно спеціальних знань, вміння працювати в консолі на Raspberry Pi, скачування, компіляції, встановлення будь-якого ПЗ. Образ уже готовий до роботи. Детальна інстукція зі встановлення.

Ба більше, для полегшення життя власників Raspberry Pi, ми розробили спеціальну плату розширення. Ця плата містить:

  • Блок живлення з фільтром (вхідна напруга: 9…30В)
  • Перетворювач RS-485 з опціональною гальванічною розв’язкою
  • Годинник реального часу з резервною батареєю CR2032

З цією платою ви зможете випробувати всі можливості WebHMI в умовах наближених до реальних: ви можете під’єднати стандартний блок живлення 24V, ви можете під’єднати ваше зовнішнє обладнання через шину RS-485. Немає потреби під’єднувати живлення до Raspberry Pi через кволий роз’єм MicroUSB і користуватися сумнівної якості USB-RS485 перетворювачами та зарядними пристроями від телефонів..

Завантажити образ для Raspberry Pi можна за цим посиланням. Увага! Використовуйте максимально якісні microSD карти. Дешеві комерційні карти пам’яті мають непередбачувану надійність і можуть вийти з ладу за лічені дні або тижні. За бажанням, дані, що накопичуються, можна зберігати на зовнішньому USB-диску, щоб подовжити термін служби microSD-карти, на якій встановлена операційна система..

Оновлено образ для VirtualBox

Образ WebHMI для VirtualBox було оновлено до версії v3.5. Він тепер містить усі нові можливості.

Демо-версія

На початку цього року ми презентували демо-версію WebHMI. Вона доступна у вигляді образу віртуальної машини VirtualBox, який ви можете безкоштовно завантажити і запустити на своєму комп’ютері. Цей образ несе в собі всі ті ж інноваційні SCADA-технології та інтегроване середовище розробки, що й оригінальний WebHMI..