Нові продукти 7bit та оновлення ПЗ WebHMI

28 Sep Нові продукти 7bit та оновлення ПЗ WebHMI

Для ефективного застосування WebHMI проектах клієнтів ми виробляємо супутні комунікаційні пристрої та модулі збору даних під ТМ 7bit.  На сьогодні є ряд суттєвих доповнень і змін в лінійці, про які ми би хотіли розповісти в цьому випуску новин.

  • Друга версія модуля Synapse з новими можливостями (Lua, аналогові входи та інше)
  • Друге покоління бездротової телеметрії AirPoint / AirGate
  • Новий модуль моніторингу параметрів повітря AirPoint – Q
  • Редизайн модулів 7bit Modbus Proxy & Mediator
  • Простий і недорогий  конвертер USB – Mbus для роботи з приладами обліку


👉

Оновлення ПЗ WebHMI

Synapse (v2)


Зовні модуль став виглядати набагато краще, але це далеко не все, тому що всередині також з’явились нові дуже потужні та корисні функції. Модуль має трохи більший вигляд, ніж попередня версія, але насправді розміри корпусу залишилися тими ж.  Встановлені більші та зручніші клеми.


Теперь о головних змінах.

Додано WiFi

Теперь модуль можно під’єднувати до мережі через WiFi. А в режимі налаштувань можна заходити на веб-сторінку модуль через WiFi з телефона.

Аналогові входи

Два аналогових входи стануть в нагоді  в разі необхідності зчитати дані тиску, рівня, тощо. Тип входу 4 .. 20 мА,  передбачена 2-стадійна цифрова фільтрація для захисту від електромагнітних перешкод.

Керування з Lua

Модуль можна перетворити на повноцінний керуючий контролер за допомогою вбудованого середовища розробки Lua. Є текстова консоль для налагодження, для зручності передбчаена окрема кнопка запуску / зупинки скрипта на корпусі модуля.

Живлення 220В або 24В

Клеми вбудованого блока живлення теперь мають додаткову функцію – від них можно живити модуль постійною напругою 24В від зовнішнього окремого джерела. В місцях, де дуже складна ситуацією з електромагнітнимі перешкодами від перетворювачів частота або тиристорних ключів такий тип живлення  буде кращим.

Більш функціональна веб-сторінка

На домашній сторінці з’явились нові кнопки для доступа до нових функцій.

Сторінка Overview відображає стан усіх внутрішніх регістрів і має інтерактивне керування.

Більш детальний опис доступний за посиланням.

Друге покоління бездротової телеметрії


Нові модулі мають більш захищений корпус, більш потужний акумулятор,  аналогові входи та інтерфейс для опитування пристроїв автоматизації.

Новий шлюз AirGate Combo

  • корпус має підвищений ступінь захисту IP65
  • живлення від мережі ~220V
  • модуль GPRS
  • послідовний порт для безпосереднього опитування пристроїв автоматизації
  • середовище виконання скриптів Lua — перетворює вузол на віддалений бездротовий контролер
  • можливість встановлення невеличкого модуля розширення (замість модуля Lora) для дуже розподілених поодиноких систем збору даних


Більш детально…

Новий модуль збору даних AirPoint – M

  • корпус має підвищений ступінь захисту IP54
  • живлення від акумулятора 18650, довший термін автономної роботи
  • 2 аналогових входа з джерелом живлення для датчиків
  • послідовний порт для безпосереднього опитування пристроїв автоматизації (Mbus/RS-485/TTL)

Більш детально … 

Новий модуль моніторингу параметрів повітря AirPoint – Q


Новий модуль моніторингу параметрів повітря має на борту вимірювач пилу, СО2, температури та вологості. Сфери його застосувань:

  • системи диспетчеризації будівель, фітнес – центрів, тощо
  • склади, овочесховища
  • інші промислові об’єкти

Більш детально …

Редизайн модулів 7bit Modbus Proxy & Mediator


Після певного терміну використання модулів в проектах ми вирішили зробити модуль більш зручним – тепер він має 1 гальванічно ізольований порт,  живлення від 24В через роз’єм Ethernet і через це набагато менший за попередню 2-х портову версію, в форм-факторі 1 – фазного автоматичного вимикача. Ціна модуля відповідно також стала менше.

Більш детально про:

Конвертер USB-Mbus для роботи з приладами обліку


Наш новий перетворювач USB-Mbus – це “must have” пристрій для кожного автоматизатора, хто стикається в роботі з приладамі обліку які мають інтерфейс Mbus. Він має інтерфейс USB 2.0 і сумісний з WebHMI та ОС Linux, Windows.

Більш детально …

Оновлення ПЗ WebHMI


Удосконалена логіка роботи с тайм-зонами

Раніше клієнти які встановили WebHMI в іншій країні, або в іншому годинному поясі , стикались з проблемою, коли через різницю в часі, браузер відображає історичні дані некоректно, тобто не міг відобразити дані, які знаходяться в майбутньому або показував дані в минулому зміщені на різницю тайм-зон.

Зараз з’явилось налаштування яку тайм-зону використовувати в проекті – клієнта або сервера, тобто WebHMI.

Save / Save & Apply

Раніше при редагуванні конфігурації проекта була тільки одна кнопка Save, яка викликала запис змін в базу даних проекта і водночас перезавантаження run-time з цими змінами. Рестарт проекту – це відносно довга операція яка може тривати 5-10 сек., тому при численних редагуваннях ці паузи накопичувались в досить великий час очикуання готовності системи.

Зараз можно значно економити час при редагуванні проектів, швидко зберігая численні зміни в проекті. В зручний момент можна застосувати зміни.

Швидке керування видимістю кривих на custom – графіках

Під час аналізу насичених графіков з численними параметрамі іноді потрібно ретельно розглянути поведінку окремого параметра (-ів) окремо. Однак при перевиборі параметрів відбувається перезавантаження графика з .  З новимі елементами керування видимістю кривих це можно робити миттєво.

Сторінка About розповідає про можливі оновлення

Функціональність WebHMI постійно зростає відповідаючи запитам наших клієнтів. Але імплементація, звісно, займає деякий час, тому щоб інформувати клієнтів про готовність очікуваної функції, або просто для перевірки  оновлень, ми зробили додаткові вкладки на сторінці “About”, де користувачі можуть перевірити доступні оновлення.

Також додана вкладка Issues попереджуюча про знайдені та виправлені в останній версії помилки, які можуть проявити себе в поточній версії прошивки.

Вирівнювання даних по сітці на графіках

Доволі часто користувачам потрібно отримати “зріз” значень параметрів на кінець часового інтервалу, наприклад кінець зміни. Це можуть бути підсумки лічильників продукції, часу знаходження обладнання в очікуванні, тощо. Зараз можно вирівняти значення параметрів так, щоб вони мали останне оновлене значення точно по лінії сітки.  Тоді при експорті даних графика дані будут мати часові мітки, які вказав користувач, наприклад кожні 15 хв.

Відмова від підтримки SMS – повідомлень

З першого вересня 2023 р. зупинено підтримка SMS – повідомлень. На сьогодні більш зручним засобом інформування є програми месендежери, такі як Telegram. На відміну від SMS, відправка через Telegram безкоштована, а повідомлення отримується на всіх пристроях користувача – телефон, комп’ютер, ноутбук.