WebHMI Pro та інші весняні новини

21 Mar WebHMI Pro та інші весняні новини

2024 рік почався з нових розробок і впроваджень, якими ми поспішаємо поділитись з вами.

  • Вийшов WebHMI Pro – подвійна продуктивність і можливості
  • Бездротовий модуль AirPoint – UART для зв’язку систем між собою
  • Доступні ліцензії на ПЗ віртуальний WebHMI для учбових закладів

WebHMI Pro


Сфера застосування WebHMI постійно розширюється, більш частішими стають впровадження на досить великих об’єктах, де постають вимоги до продуктивності обчислювальної платформи, більш комфортної роботи користувачів на великих проектах, зменьшення “відгуку” інтерфейса, тощо. З початку 2024 р. ми почали продаж WebHMI Pro з подвійною продуктивністю платформи, а також більш сучасним ядром ОС, який відповідає сучачсним вимогам.

Головні зміни:

  • Подвоєні частота процесора і обсяг ОЗП в порівнянні з звичайним WebHMI (теперь 1 GHz CPU, 128MB RAM)
  • Вбудована eMMC пам’ять 8 GB – можно обійтись без SD картки.
  • Вдвічі збільшено розмір об’єкта “дешборд” – для дуже великих и детализованих мнемосхем
  • Оновлена версія ОС і де-яких системних компонентів. (додана утиліта rsync – зручний спосіб копіювання даних з WebHMI замість ftp, який зараз не підтримується браузерами, підтримка SIP зв’язку і інші корисні функції)

Бездротовий модуль AirPoint – UART для зв’язку між системами


Зараз WebHMI працює в багатьох розподілених системах, де системи повінні обмінюватись даними між собою, або робити злагодженно на великій відстані.  Звичайно завжди є можливості зв’язку через продовжувачи WiFi, інтернет тощо. Але в сучасних умовах енергетична або мережева інфрастуктура може бути вразливою, що може порушити роботу цих систем.

Для гарантованого обміну технологичними даними в подібних випадках можна використовувати наш новий модуль AirPoint – UART,  який виконує просту, але в деяких випадках життєво необхідну функцію  – бездротовий зв’язок між взаємопов’язаними системами на великій відстані.

З технічної сторони це працює як додатковий СОМ – порт який з’являється в WebHMI після під’єднання модуля кабелем microUSB, дані з якого транслюються в радіоканал Lora, обробка відбувається за допомогою протокола користувача написаного на мові Lua. В простішому варіанті це зв’язок по типу “точка – точка”,  але якщо додати в протокол обробку повідомлень “master-slave” це може бути зв’язок між багатьма вузлами.

Доступні ліцензії на ПЗ “віртуальний WebHMI” для учбових закладів

Для пітримки вітчизняної освіти та сприянню знайомства студентів з передовими технологіями автоматизації, ми надаємо нашим учбовим закладам безкоштовно користуватись ПЗ WebHMI в навчальному процесі.  Для офомлення замовлення звертайтесь до наших фахівців.