Розумний тепловий пункт

17 Sep Розумний тепловий пункт

Ви знаєте що таке тепловий пункт? Це така установка, яка керує подачею тепла у ваш будинок.

В Україні досі використовується спадщина радянських інженерів, і ні про яку автоматизацію в житловому секторі й мови не йде. Грубо кажучи, що теплоцентраль видає в трубу, то ви й отримуєте у свої батареї. Восени і навесні це спека, перетопи і гроші на вітер, взимку – слабкий тиск, погана циркуляція теплоносія і, як наслідок, холод у приміщенні за незрозумілими цінами…

Один наш клієнт взявся змінити цю ситуацію. Ми допомогли йому розробити розумний тепловий пункт, який забезпечує цілу масу переваг перед традиційними рішеннями:

  • У приміщеннях, як не дивно, тепліше
  • Значно економляться енергоресурси та ваші гроші
  • Інтелектуальне управління температурою теплоносія з урахуванням температури на вулиці та в приміщеннях, часу доби, прогнозу погоди тощо.
  • Можливість дистанційного контролю та управління

Серцем системи, як не важко здогадатися, є наша система WebHMI. Сполученням з об’єктом займається наш модуль введення-виведення 7bit Synapse. Ще одне дуже хитре завдання з інтеграції з наявною системою обліку тепла міськими мережами виконує наш новий пристрій 7bit Mediator. Таким чином, уся складна електроніка в цьому теплопункті – нашого виробництва.