7bit Modbus Proxy – народжений повзати літати МОЖЕ

06 Aug 7bit Modbus Proxy – народжений повзати літати МОЖЕ

З радістю повідомляємо, що ми розробили новий цікавий пристрій, який може стати Вам у нагоді у Ваших проєктах, заощадити гроші, час і нерви….

Як відомо, якщо ми щось робимо – то робимо це добре! Ми не витрачаємо час на копіювання чиїхось ідей, а робимо речі, що володіють унікальною функціональністю, що полегшують реалізацію популярних завдань, які важко вирішувати стандартними засобами. Спеціально для цього та інших подібних продуктів ми зареєстрували нову торгову марку 7Bit.

7Bit ModBus Proxy – це кешувальний шлюз із протоколу ModBus TCP у Modbus RTU. На відміну від безлічі інших шлюзів, які лише транслюють пакети з однієї мережі в іншу і назад, ModBus Proxy працює як самостійний сервер, періодично зчитуючи необхідні дані з пристроїв по шині RS-485, і віддаючи їх по ModBus TCP. Таким чином, звичайний шлюз лише забезпечує під’єднання пристроїв із послідовним інтерфейсом до системи керування, використовуючи Ethernet, а ModBus Proxy дає змогу значно прискорити процес збирання даних у системах із великою кількістю регістрів і пристроїв, що використовують низькошвидкісне з’єднання польовою шиною..

Навіщо це потрібно? Більшість систем збору даних і керування працюють за таким принципом: спершу читають дані (регістри), потім проводять необхідні перетворення, потім видають керувальні впливи (запис значень у регістри), і цикл знову повторюється. Таким чином, поки система не відніме всі дані, не буде ніякого управління, ні ручного, ні автоматичного. Один такий цикл називається “скан”, а час, за який він виконується, – “час скану”. Якщо скан буде великий, то система буде “гальмувати”.

Скільки часу потрібно для читання даних по RS-485? У реальних проєктах, за великої кількості пристроїв і протяжної лінії, важко домогтися стабільного зв’язку на швидкостях вище 9600 kbps (1200 байт на секунду). Modbus – простий, але громіздкий протокол, що дає змогу читати лише окремі регістри або групи послідовно розташованих регістрів. Читання окремого регістра виглядає приблизно так: 8 байт запит, обробка запиту (кілька мс), 7 байт відповідь, пауза 3 байти. Разом, у кращому разі, на все про все 10мс, або 100 регістрів на секунду, при одиночному читанні без збоїв. Якщо у Вашому проєкті буде 2500 регістрів на 25 пристроях, які вроздріб читаються, в середньому, раз на 30 секунд, то в ідеальних умовах час сканування становитиме 25 секунд, а в реальності доходить до хвилини, що зовсім не схоже на realtime! Швидкість передачі даних по Ethernet з ModBus TCP може бути приблизно в 100 разів швидшою!

Як це працює? ModBus Proxy працює повністю прозоро. Отримавши запит на читання регістрів по TCP, він вичитує дані з пристроїв по шині RS-485 у свою внутрішню пам’ять (кеш) і відповідає ними на запит. Далі шлюз продовжує читати і оновлювати ці регістри в пам’яті протягом певного періоду, відповідаючи на запити даними з кешу. Таким чином час доступу до даних по Modbus TCP не залежить від часу сканування з боку шини RS-485.

Що є ще? ModBus Proxy має широкі інтеграційні можливості. Завдяки наявності повноцінного двопортового Ethernet комутатора, пристрої можна під’єднувати один до одного, поступово нарощуючи кількість портів RS-485 у системі. Це також дає змогу встановити ModBus Proxy практично в будь-якому місці, де вже прокладено локальну мережу, просто пропустивши абонентський трафік через нього..

Вбудований інтерфейс Wi-Fi дає змогу під’єднати до системи збору даних пристрої там, де немає можливості прокладати комунікації. Оскільки, з функціонального погляду, шлюз повинен розташовуватися десь “у полі”, для зручності інтеграції він живиться від мережі 85 – 240AC. Пристрій має мінімум налаштувань, і, як зазвичай, все конфігурується через Web-інтерфейс.

Для того щоб отримати консультацію, купити або спробувати ModBus Proxy, будь ласка, звертайтеся до наших дилерів!