Віруси-шміруси

30 Jun Віруси-шміруси

Нещодавно весь світ пролихоманило черговою вірусною атакою. І, як стверджують експерти, ця атака далеко не остання. Нові спроби несанкціонованого доступу і псування даних у комп’ютерах під управлінням операційних систем від Майкрософт не змусять себе чекати.

Операційні Майкрософт поширені значно більше за інші. Ними користуються більшість користувачів, дрібні та великі компанії, підприємства, банки, діти, словом, усі. Тому зловмисники саме їм приділяють особливу увагу, створюючи своє шкідливе програмне забезпечення. І, як виявилося, не всі користувачі стурбовані проблемою комп’ютерної безпеки і далеко не всі вживають системних заходів для збереження важливої інформації від крадіжки або псування ззовні. А тим, хто, все-таки, вживав заходів безпеки, це не дуже-то й допомогло. На обличчя комп’ютерні колапси в цілих галузях.

І якщо псування або крадіжка інформації з домашнього комп’ютера не призведе до катастрофи Вселенського масштабу, то на великому підприємстві це може обернутися величезними фінансовими втратами, а на виробництві – і до зупинки цього виробництва. Це може трапитися, наприклад, якщо виробничі процеси перебувають під управлінням вільно розповсюджуваної SCADA-системи, що працює під Windows. До того ж, часто неліцензійною. Це вічне бажання отримати щось “задарма”, якраз, і призводить до таких плачевних результатів.

На щастя, наші клієнти, які користуються WebHMI, захищені від подібних неприємностей. WebHMI – це закінчене, готове рішення, яке не потребує встановлення додаткового програмного забезпечення. Усе вже перевірено, випробувано, все знаходиться всередині – бери і користуйся. У користувача немає можливості завдати шкоди цілісності системі через недосвідченість, незнання або спеціально. Наша система працює під керуванням вбудованої лінукс-системи з інтегрованим середовищем розробки. Навіть якщо комп’ютер користувача зазнає вірусної атаки і буде заражений, це означатиме, що постраждає тільки його комп’ютер. Автоматика виробництва, що перебуває під управлінням WebHMI, не постраждає.

WebHMI вже працює більш ніж на сотні різних промислових об’єктах не тільки в Україні, а й у країнах СНД, Африці, Європі. Наші клієнти задоволені стійкістю роботи WebHMI. Це результат зваженого підходу до вибору обладнання, де на перше місце поставлено надійність, захищеність і функціональність.