Велике підприємство харчового виробництва хлібобулочних виробів, що реалізує свою продукцію на експорт, звернулося із запитом на систему моніторингу фризера (морозильної камери) готової продукції. Цю підсистему створюють у межах створення комплексної системи відстеження проходження продукції технологічним ланцюгом.
Фризер є місцем зберігання готової продукції перед відвантаженням, і відхилення в температурному режимі зберігання можуть вплинути на псування дорогого готового продукту. З метою унеможливлення погіршення якості під час зберігання, підприємство вирішило впровадити систему моніторингу та сигналізації про відхилення в режимах роботи фризера.
Вимоги до системи моніторингу фризера були поставлені такі:
Ідеальним для цієї системи, було б орієнтоване на подібне завдання недороге рішення, що дає змогу без низькорівневого програмування, у режимі конфігурації, реалізувати опитування холодильних контролерів і побудувати необхідні звіти про аварії, знаходити проблемні ділянки та переглядати щодо них історичні графіки, до того ж бажано незалежно від програмної платформи, яка використовується, наприклад, у веб-браузері, а також забезпечити СМС-інформування.
Вбудовані можливості WebHMI дали змогу швидко вирішити завдання моніторингу морозильної камери:
Супутніми позитивними перевагами використання WebHMI були також: