Велике підприємство харчового виробництва хлібобулочних виробів, що реалізує свою продукцію на експорт, звернулося із запитом на створення системи моніторингу тістозмішувального вузла (міксера). Цю підсистему створюють у межах створення комплексної системи відстеження проходження продукції технологічним ланцюгом.
Робота міксера є одним із визначальних чинників, що впливають на якість продукції. На виробництві використовується досить великий асортимент рецептів (сотні різних видів), за якими має працювати установка міксера.
З огляду на велику кількість видів рецептів і постійну їх зміну, в пам’яті панелі оператора міксера зберігаються тільки кілька основних рецептів, які, за необхідності, коригуються оператором перед початком замісу..
Для підвищення контролю над процесом замішування, підприємство вирішило впровадити систему, яка б дала змогу:
Тобто було потрібне відносно недороге рішення, що дає змогу швидко, у режимі конфігурації, не втручаючись у наявне і працююче обладнання, отримати систему протоколювання та моніторингу роботи міксера.
Вбудовані можливості WebHMI дали змогу швидко вирішити завдання ведення архіву протоколів замісу:
Супутніми позитивними перевагами використання WebHMI були також: