Гнучка автоматизація

11 Jan Гнучка автоматизація

Усім відомо, що автоматизація давно вийшла за рамки промислових підприємств і повсюдно застосовується в різних комерційних і побутових сферах, від торговельних центрів і готелів, до управління поливом на дачі.

Важко уявити собі сучасний супермаркет без систем управління вентиляцією, тепло- і холодопостачання, обліку витрат ресурсів тощо.

Під час впровадження подібних систем інтеграторам часто доводиться стикатися з ситуаціями, що виникають унаслідок помилок проєктування, коли необхідно ще чимось покерувати після того, як уже все прокладено й під’єднано. Або потрібно дотягнутися до якоїсь віддаленої точки, де немає жодних комунікацій, або контролювати роботу обладнання без втручання в його конструкцію, з ризиком втрати гарантії.

Дуже часто вирішення подібних завдань в лоб викликає значні труднощі. Потрібно прокласти додаткову сигнальну або силову проводку, що не завжди можливо через готове фінішне оздоблення приміщень або брак часу та ресурсів. Так само, часто не вистачає вільних виходів для під’єднання ланцюгів керування, або місця в шафах для встановлення додаткових реле і контакторів. Перелік можна продовжувати нескінченно.

Представляємо вашій увазі просте і зручне рішення майже всіх перерахованих вище завдань одночасно.

Починаючи з версії прошивки 2.10.5132 у WebHMI додано підтримку протоколу для взаємодії з розумними розетками Broadlink SP3S.

Цей пристрій дає змогу з легкістю керувати будь-яким обладнанням, увімкненим через нього в електричну розетку.

Broadlink SP3S під’єднується до системи керування через Wi-Fi, безпосередньо до WebHMI, або іншу точку доступу в локальній мережі, не вимагаючи прокладання будь-яких комунікацій. До однієї мережі одночасно може бути під’єднано безліч пристроїв, їхнє конфігурування займає всього кілька хвилин.

Розумна розетка живиться прямо від мережі, може керувати навантаженням до 16А і, що особливо цікаво, має вбудований вимірювач електричної потужності! Таким чином, крім увімкнення/вимкнення споживачів, у системі є також сигнал зворотного зв’язку, що об’єктивно відображає їхній поточний стан.

Крім того, за допомогою цих пристроїв, на базі Level2 можна дуже швидко і дешево реалізувати ефективну систему диференційованого енергоменеджменту, що не вимагає абсолютно ніяких електромонтажних робіт.

Енергоменеджмент і, як його важлива складова, аналіз енергоефективності, чудово вирішується за допомогою інструментів, закладених у верхній рівень диспетчеризації – Level2.

На запропонованому скріншоті відстежується, як приклад, залежність споживання електрики від температури на вулиці. Із застосуванням розумних розеток, можна ще глибше аналізувати споживання окремих приладів і керувати ними дистанційно або за розкладом.