Оновлення прошивки 2.10.5000

22 Nov Оновлення прошивки 2.10.5000

Доступна нова версія прошивки WebHMI 2.10.5000

Основні зміни:

  1. Консоль для налагодження програм із виведенням повідомлень у реальному часі
  2. Покращено інтерфейс для створення графіків і трендів
  3. Виправлено деякі помилки

Розглянемо деякі зміни детальніше.

Консоль для налагодження програм

Для налагодження програм у WebHMI використовується виведення налагоджувальної інформації в журнал. Однак робота з цим журналом пов’язана з певними незручностями:

  1. У нього виводиться інформація з усіх програм, що ускладнює пошук у ній необхідного
  2. Через особливості буферизації у файловій системі, між зміною програми та появою її виведення в журналі проходить багато часу (десятки секунд)

Для підвищення зручності та ефективності роботи інженерів ми додали налагоджувальну консоль прямо у вікно редактора програм. Ба більше, ця консоль працює в режимі реального часу й інформація відображається в ній безперервно, постійно і з мінімальними затримками.

У консолі відображається виведення всіх налагоджувальних повідомлень (INFO, ERROR, DEBUG, TRACE) за останній скан, у якому виконувався скрипт (після активації консолі).

Після збереження програми (а це можна робити і після натискання на Ctrl+S) консоль почне відображати нові повідомлення буквально за мить.

Новий інтерфейс створення графіків

Новий інтерфейс створення графіків дає змогу зручніше вибирати регістри, задавати індивідуальні множники, зсув і колір для кожного з них.

Також тепер графіки можна групувати в категорії. Це дає змогу відображати тільки ті графіки, які потрібні саме зараз, і не навантажувати WebHMI зайвою роботою під час відкриття сторінки з усіма графіками, як було раніше.