Оновлення прошивки 2.8.4821

04 Sep Оновлення прошивки 2.8.4821

Доступна нова версія прошивки WebHMI 2.8.4821

Основні зміни:

  1. Для підвищення надійності запису в зовнішні пристрої в разі нестабільного зв’язку по шині RS-485 WebHMI тепер намагатиметься записати значення до трьох разів.
  2. Сповіщення тепер можна надсилати і через E-mail.
  3. Додано нові поля у з’єднання – опис, серійний номер, модель. Ці параметри видно на спеціальній сторінці в Level2 для зручності сервісних служб.
  4. Можна змінювати колір фону заголовка дашбордів.
  5. Регістри можна відзначити як лічильники витрати ресурсів. Їхні показання автоматично записуватимуться в спеціальну таблицю і відправлятимуться в Level2 для подальшого аналізу в модулі енергоменеджменту.
  6. Додано карту внутрішніх регістрів. На спецальній сторінці можна побачити всі внутрішні регістри Dx і DSx і швидко зрозуміти, чи вільні вони, побачити, чи не перетинаються регістри тощо.
  7. Бічне меню можна можна зробити прихованим за замовчуванням.
  8. Новий інтерфейс редактора програм

Розглянемо деякі зміни детальніше.

Багаторазовий запис у разі збоїв

У реальному житті шина RS-485 часто працює гірше, ніж хотілося б. На ній можливі збої під час проходження пакетів і, як наслідок, ненадійний обмін даних по ній.

Для читання регістрів під час моніторингу це не дуже критично, оскільки в разі збою регістр можна буде прочитати в наступному скані. А ось під час запису – будь-які збої стають проблемою, оскільки команда може не виконатись, уставка не записатися, дія оператора – проігнорована.

Для уникнення таких ситуацій WebHMI тепер у разі збою запису буде намагатися повторити запис ще 2 рази в наступних сканах. Це підвищує надійність виконання команд і дає змогу “виправити” деякі можливі проблеми під час передавання шиною RS-485.

Сповіщення на E-mail

Відтепер з WebHMI можна надсилати сповіщення не тільки через SMS, Viber, Telegram, а й через E-mail. Як і для інших каналів оповіщення, для роботи цієї функції необхідна інтеграція з системою Level2.

Паспортизація обладнання на об’єктах

Для великих систем, таких як, наприклад, мережа супермаркетів, актуальним стає завдання управління списком встановленого обладнання. Адже всі ПЛК, терморегулятори, лічильники – потребують обліку, обслуговування, іноді ремонту або заміни.

Щоб полегшити життя сервісним компаніям, ми додали можливість вводити модель, серійні номери та довільний опис для кожного з’єднання. Ця інформація буде доступна в Level2 і відповідний персонал зможе перед виїздом на об’єкт точно знати, з чим йому доведеться мати справу, і, наприклад, взяти з собою сумісний запасний ПЛК або інший модуль..

Налаштування збору показань приладів обліку

Раніше Level2 для аналізу витрат ресурсів спирався на дані графіків і журналу регістрів. У новій прошивці ми додали окремий функціонал, який збирає необхідні дані прямо на WebHMI.

Що це дає?

По-перше, більше немає необхідності налаштовувати збереження графіків або журналу регістрів для цих регістрів. Це, з одного боку, зменшує обсяг накопичених і переданих у Level2 даних. З іншого боку – в інженера тепер менше шансів налаштувати щось неправильно.

По-друге, дані про витрату за кожну годину видно прямо на WebHMI. Для кожного лічильника можна подивитися показання на початку і наприкінці кожної години, а також витрати за цю годину.

По-третє, раніше була проблема первинного налаштування або зміни параметрів лічильника. Під час обслуговування могла скластися ситуація, що оператор істотно змінює показання лічильника. Через це у звіти могли потрапляти великі перепади показань, які спотворювали загальну картину витрат ресурсу. Аналогічна ситуація могла виникнути, якщо лічильник не читався кілька годин або днів – у звіті з’являвся великий разовий пік, який дратує клієнтів. Тепер показання можна скорегувати в інтерфейсі WebHMI вручну, і вони не псуватимуть звіти в Level2. Звісно, в журналі дій оператора всі ці коригування видно. І якщо оператор буде щось намагатися “приховати”, це буде видно.

Карта внутрішніх регістрів

У більш-менш великих проєктах можливе дуже активне використання внутрішніх регістрів WebHMI. І з часом утримати в голові які регістри зайняті, а які вільні – складно. Незважаючи на те, що під час редагування регістрів WebHMI підкаже, якщо ви введете адресу вже використаного внутрішнього регістра, знайти “вільне” вікно може бути непросто. Також, при частковому перекритті регістрів можливі плаваючі “глюки”.

Для вирішення цих проблем ми додали карту внутрішніх регістрів. На ній відображаються таблиці всіх системних регістрів Dx і DSx. Якщо регістр зайнятий – виводиться посилання на регістр, який у ньому зберігається, і регістр підсвічується жовтим кольором. Якщо в комірці зберігається більше одного регістра (тобто вони перекриваються) – комірка забарвиться в червоний колір і буде відображено червоний знак оклику.

Меню можна за замовчуванням приховати на всіх сторінках

Раніше для Екранів можна було приховувати меню. Тепер у налаштуваннях системи додалася опція для приховування меню на всіх сторінках. Воно буде менше відволікати оператора і не займатиме цінне місце на маленьких екранах. При наведенні мишки на кнопку закриття/відкриття меню воно може бути тимчасово показано. Якщо кнопку натиснути, то воно буде відкрито постійно..

Новий інтерфейс редактора програм

Для більшої зручності розробки програм змінено зовнішній вигляд і логіку роботи редактора. Тепер інтерфейс більше схожий на класичні IDE.

Ліворуч розташований список усіх доступних програм. Під час вибору однієї з програм у правій частині екрана відобразиться редактор із текстом програми. Під списком програм відобразиться вікно редактора властивостей програм, де можна ввести її назву, опис, вибрати тип тощо.

Можливе швидке перемикання між програмами за аналогією з вкладками в IDE. При цьому, якщо ви не зберегли зміни, вони не губляться. Їх можна буде зберегти пізніше.