Оновлення прошивки 2.5.4392

08 Feb Оновлення прошивки 2.5.4392

Доступна нова версія прошивки WebHMI 2.5.4392

Основні зміни:

  1. Покращено інтеграцію із системою Level2
  2. У програмах Lua доступно більше інформації про поточні аварії
  3. Можливість надсилати повідомлення у Viber
  4. Події в календарі тепер можна перетягувати мишкою. Також, їх можна відключати.
  5. Тепер можна отримувати прогноз погоди із системи Level2
  6. Графіки тепер відображаються чіткіше на Retina-екранах
  7. Функції для автоматичного відключення проблемних з’єднань

Рассмотрим некоторые изменения более подробно.

Прогноз погоди

Тепер WebHMI вміє отримувати поточні погодні умови з системи Level2. Також, доступні короткострокові прогнози на добу вперед з інтервалом 3 години.

Для активації послуги необхідно увімкнути її для потрібного вузла в Level2:

meteo1

Потім, на самому WebHMI слід увімкнути отримання метеоданих з Level2:

meteo2

Після цього WebHMI почне отримувати погодні дані. Дані читаються з сервера кожні дві години. Переглянути дані в зручному вигляді можна на спеціальній сторінці “Погода”:

meteo3

Також усі дані доступні через внутрішні регістри і програми Lua.

Автоматичне вимкнення проблемних з’єднань

Під час побудови систем диспетчеризації великих об’єктів із десятками контролерів, ми часто стикаємося з проблемою зв’язку з відключеними пристроями на шині RS-485. Часто, якась із підсистем вимикається або на обслуговування, або просто через непотрібність. Це призводить до того, що дані з неї не читаються, час сканування починає непередбачувано збільшуватися, знижуючи чуйність всієї системи.

Для вирішення цієї проблеми ми додали дві нові можливості.

1. Тепер у кожного з’єднання можна вказати кількість проблемних запитів, після якої не слід продовжувати читання регістрів з нього в цьому скані. Це дає змогу за відсутності зв’язку не читати регістри, які, найімовірніше, і так не прочитаються. Ця операція істотно скорочує час сканування для проблемних з’єднань, оскільки не буде необхідності чекати закінчення timeout для кожного з регістрів.

skip-regs

2. Якщо помилки читання на якомусь із з’єднань виникають знову і знову, тепер можна таке з’єднання відключати на заданий проміжок часу. Для цього є три налаштування.

Перша – кількість проблемних регістрів. Друга – кількість сканів, у яких ця кількість регістрів не читалася. І третя – час, на який необхідно відключити з’єднання.
Система відстежує ситуації, коли протягом, наприклад, двох сканів поспіль не читалося мінімум 4 регістрів. У таких випадках з’єднання буде відключено на, скажімо, 10 хвилин.

disable

Це дасть змогу не опитувати свідомо несправні або нестабільні з’єднання, але водночас періодично перевіряти, чи не налагодився зв’язок із ними.